Registreren    Inloggen    Forum    Zoeken    Help

Forumoverzicht » Suske en Wiske » Verhalen
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 26 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
 Bericht Geplaatst: 08 dec 2015, 07:33 
Offline
Suske en Wiske Megafan
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 sep 2013, 14:02
Berichten: 366
Gisteren las ik op Facebook en hoorde ik van vrienden het woord 'dubbelalbum' als reactie op de bekendmaking van 'Het Lederen Monster' en nu vind ik deze 2 Kort verhalen veel bij 334. en Het Lederen Monster op 335. 334 verschijnt in april, 335 in juni!


Omhoog 
 Profiel  
 
 Bericht Geplaatst: 12 dec 2015, 14:11 
Offline
Suske en Wiske fan

Geregistreerd: 22 mei 2015, 01:12
Berichten: 84
Dus als ik het goed begrijp is album 334 volgens jouw een bundeling van 2 (eerder uitgebrachte?) kort-verhalen? Hoewel ik wel een voorstander ben van het uitbrengen van korte verhalen in de reguliere reeks (de meeste heb ik gemist) lijken deze 2 verhalen mij niet erg sterk (gebaseerd op de titels).


Omhoog 
 Profiel  
 
 Bericht Geplaatst: 13 dec 2015, 15:34 
Offline
Suske en Wiske fan
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 jul 2007, 14:21
Berichten: 70
Op zich wel leuk dat die albums op deze manier ook voor "de gewone man" verkrijgbaar zijn. Die luxe uitgaven van 50 euro per stuk laat ik per definitie aan me voorbij gaan en die mini albums daar wordt ik ook niet warm van.

Ik heb het Mopperende Masker en de Blikken Blutser logischerwijs kunnen lezen in de reguliere reeks.
Daarnaast heb ik het Vurige Vitamintje en de Koole Kastaar toevallig een keer los kunnen kopen (nummer 70 van de 70 strafste). En tot slot heb ik uit de gouden collectie het dubbelalbum voor het vervloekte venster en de Tirannieke Tante. Alle overige albums uit de troskompas reeks zijn enkel in peperdure hardcover of onleesbaar mini album verkrijgbaar zover ik weet. Er waren nog van die softcover uitgaven van de ABN AMRO, maar om nou 20 of 30 euro voor zo'n reclame album te gaan betalen op marktplaats gaat me ook te ver.

In plaats van het constant opnieuw uitgeven van reguliere albums in speciale reeksen (kranten klassiek reeks, gouden collectie, "superdikke stripboek" uit de supermarkt, de 70 strafste etc) zouden ze van mij al die kortverhalen wel eens in een aparte reeks mogen bundelen. In de reguliere reeks kunnen ze dan albums uitbrengen die voor iedereen ten minste nieuw zijn.


Omhoog 
 Profiel  
 
 Bericht Geplaatst: 15 dec 2015, 23:54 
Offline
Suske en Wiske fan

Geregistreerd: 22 mei 2015, 01:12
Berichten: 84
Aangezien dat er behoorlijk wat korte verhalen zijn (voor zover ik weet), zou ik het persoonlijk geen gek idee vinden om in ieder album ook een kort-verhaal te stoppen. Ik ben het trouwens helemaal met je eens, ik wil ook geen fortuin betalen voor ieder kort-verhaal.


Omhoog 
 Profiel  
 
 Bericht Geplaatst: 27 dec 2015, 09:35 
Offline
Bezoeker

Geregistreerd: 27 dec 2015, 09:21
Berichten: 3
Nu er ieder jaar "gewoon" 5 albums uit komen in de reguliere titels. Merk ik wel dat er een paar verhalen leuk tot goed zijn. Maar ook een aantal albums van het categorie: leuk idee, hadden ze maar meer tijd gehad om het verhaal beter te laten ontwikkelen. Dat gevoel heb ik dat laatste jaren wel vaker gehad. Wat dat betreft is De fabeleuze Freak het beste voorbeeld. Laat het wat langer op het vuur staan en je bakt een veel beter gerecht. Wat mij betreft mogen ze best wel minder albums per jaar uitbrengen als je daarmee betere verhalen krijgt. (wat dat betreft heeft Merho het goed begrepen met de Kiekeboes) Maar als je dan toch 5 albums per jaar wil uitbrengen dan is dit niet zo slecht. Een album per jaar met de kortverhalen. Geeft de tekenaars en schrijver meer tijd om hun gerecht goed te laten doorbakken.


Omhoog 
 Profiel  
 
 Bericht Geplaatst: 06 jan 2016, 10:38 
Offline
Bezoeker

Geregistreerd: 06 jan 2016, 10:28
Berichten: 5
Voor de fans die alleen de reguliere reeks kopen is het natuurlijk geweldig dat ze eindelijk de korte verhalen gaan opnemen in de reguliere reeks, maar voor diegene (zoals ik) die alle luxe's van deze korte verhalen hebben gekocht is het een slag in het gezicht. Ik koop naast de softcover van de reguliere reeks ook de luxe uitvoering ervan en ik koop de luxe's van de kort verhalen, dus van de komende Taxi Tata/Expeditie Robikson heb ik de luxe's al en moet ik deze opnieuw gaan aanschaffen om de luxe uitvoeringen van de reguliere reeks compleet te houden. Ik heb al contact met de uitgeverij en andere insiders gehad en ze doen het om de fans met de kleinere portemonee te behouden, alleen ze laten de die-hard fans die de luxes kopen in de kou staan nu. Ik was zo kwaad aan de telefoon dat de medewerker van de uitgeverij de telefoon op de haak gooide, wat ook weer niet normaal is. Ik ben in staat om er mee te stoppen en alles, maar dan ook echt alles te verkopen. Catalogus waarde van mijn verzameling is een kwart ton waard en straks door dit veel minder waard volgens de insiders (groot handelaren / stripschap / stripwinkels). En bedankt uitgeverij !!


Omhoog 
 Profiel  
 
 Bericht Geplaatst: 06 jan 2016, 15:46 
Offline
Suske en Wiske Megafan

Geregistreerd: 21 jan 2012, 16:27
Berichten: 150
Ik kan Raymondo's reactie begrijpen.
Uiteindelijk is de luxe-versie van de kortverhalen niet zozeer een uniek hebbeding voor de (vermogende) fan geworden, maar blijkt het louter geldgewin voor de uitgeverij.

Ik laat tegenwoordig alle reguliere én luxe-albums aan mij voorbijgaan. Later bekijk ik wel wat ik wil, en wat niet. Wat is de moeite, waar wil ik mijn geld aan uitgeven? Dat ik daardoor albums mis die op dat moment niet meer voorradig of aan een prijsje te krijgen zijn, is jammer. Maar ook niet meer dan dat.


Omhoog 
 Profiel  
 
 Bericht Geplaatst: 06 jan 2016, 17:18 
Offline
Suske en Wiske Megafan
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 28 jun 2004, 17:23
Berichten: 413
Woonplaats: Antwerpen
Ik ben ook volledig mee met Raymondo zijn uitleg.
Wat mezelf betreft koop ik al vele jaren de luxe's niet meer; veel te duur en mijns inziens weinig tot geen meerwaarde meer. En inderdaad, het gaat enkel maar over geldgewin, niet meer niet minder. Enkel leuke en naar mijn mening interessante items schaf ik mij misschien nog wel aan. Onze hobby moet leuk blijven en mag zeker niet doorwegen op de portemonnee.

Mvg.


Omhoog 
 Profiel  
 
 Bericht Geplaatst: 08 jan 2016, 00:50 
Offline
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 01 jul 2002, 19:19
Berichten: 5296
Die dure luxes zijn beursuitgaves, het zijn de beursorganisatoren die zoiets regelen, de uitgeverij geeft toestemming, maar heeft er voor de rest bitter weinig mee te maken.


Omhoog 
 Profiel  
 
 Bericht Geplaatst: 08 jan 2016, 20:54 
Offline
Bezoeker

Geregistreerd: 06 jan 2016, 10:28
Berichten: 5
Dat is niet helemaal waar, ik heb vrienden die in het Stripschap zitten en ik ken mensen die de beurs in Valkenswaard organiseren en die hebben echt geen inspraak welk verhaal er uit komt op de beurs, met uitzondering van de Rammelende Rally en de Vliegende Klomp. Heb ze van de week nog aan de telefoon gehad. Meestal beslist echter de uitgeverij welk kort verhaal wanneer en waar wordt uitgebracht.


Omhoog 
 Profiel  
 
 Bericht Geplaatst: 09 jan 2016, 00:26 
Offline
Suske en Wiske Megafan

Geregistreerd: 21 jan 2012, 16:27
Berichten: 150
dentom schreef:
Die dure luxes zijn beursuitgaves, het zijn de beursorganisatoren die zoiets regelen, de uitgeverij geeft toestemming, maar heeft er voor de rest bitter weinig mee te maken.

Deze kortverhalen zijn aanvankelijk niet getekend om in de reguliere reeks te worden opgenomen, toch?


Omhoog 
 Profiel  
 
 Bericht Geplaatst: 09 jan 2016, 02:25 
Offline
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 01 jul 2002, 19:19
Berichten: 5296
Kortverhalen zijn doorgaans verhalen in opdracht van "iemand anders dan de krant/uitgeverij", reclameverhalen dus. (Zodat er van tijd tot tijd eens een 'toevallige' scène met een wastonnetje kan passeren, bijvoorbeeld.)

Dat de uitgeverij een béétje zeggenschap heeft is ook niet zo onlogisch hé, anders is het weer zoals begin jaren 2000 waarbij ELKE special wel een herdruk was van een blauwe reeks verhaal met 25 miljard verschillende versies van 'Het Spaanse Spook' als gevolg.


Omhoog 
 Profiel  
 
 Bericht Geplaatst: 10 jan 2016, 21:32 
Offline
Suske en Wiske Megafan
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 11 okt 2010, 11:52
Berichten: 141
Woonplaats: Apeldoorn
Ik ben het dus niet helemaal eens met Raymondo.

Ja natuurlijk is het uitbrengen van 'unieke' verhalen puur een geldkwestie.
Maar niemand verplicht je tot het kopen van die luxe uitgaves.
Ik ben er persoonlijk dus juist wel erg blij mee als er 'nieuwe' kortverhalen op deze 'goedkope' manier worden uitgebracht.
Ik heb nooit ook maar 1 luxe-uitgave gekocht, simpelweg omdat ik het te duur vind voor wat je er voor krijgt. Ik heb dus zelf bewust de keuze gemaakt om sommige verhalen niet in bezit te kunnen hebben totdat de beslissing wordt genomen om deze tegen 'normale' prijzen uit te brengen.
Jouw klacht klinkt een beetje als iemand die zich bekocht voelt omdat hij de originele uitgave van 'De Rammelende Rally' of 'De Vliegende Klomp' bezit en deze wordt heruitgegeven waardoor de waarde van het origineel daalt.


Omhoog 
 Profiel  
 
 Bericht Geplaatst: 19 jan 2016, 20:31 
Offline
Suske en Wiske fan
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 jul 2007, 14:21
Berichten: 70
Tsja, in 65 jaar tijd is toch wel gebleken dat ieder album wel weer een herdruk krijgt(en nog een en nog een en nog een). Een eerste druk blijft doorgaans redelijk waardevast. Die hardcover uitgaven van die kortverhalen zijn feitelijk al heruitgaven van de troskompas versie. Dus daar zou je als verzamelaar al vanaf het begin rekening mee kunnen houden.

Persoonlijk koop ik albums alleen om mijn verzameling compleet te maken. Dat betreft puur en alleen schoftcover versies. Ik vind een eerste druk leuk, maar alleen tegen de juiste prijs. Voor de rest heb ik me nog nooit geroepen gevoelen om al die luxe edities te kopen. Het kost me te veel geld, vaak zie ik ze 10 of 20 jaar later nog in het cellofaan zitten bij de echte verzamelaars, omdat ze dan hun waarde nog meer behouden. Tsja, ik vind dat niks.

En ga bij jezelf te rade, voor wie verzamel je die boeken. Wil je er winst op maken? Dat gaat niet gebeuren, je kleinkinderen kunnen er misschien winst mee maken, en wellicht zitten die helemaal niet op jou hobby te wachten en wordt de hele handel na je dood verkocht voor een prijs ver onder de waarde, omdat men toch niet beter weet (hoe vaak heb ik het al niet zien gebeuren).


Omhoog 
 Profiel  
 
 Bericht Geplaatst: 06 feb 2016, 11:19 
Offline
Suske en Wiske Megafan
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 sep 2013, 14:02
Berichten: 366
de cover is vandaag bekend gemaakt, hij is te vinden op het profiel van Luc Morjaeu
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater


Omhoog 
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
 
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 26 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Forumoverzicht » Suske en Wiske » Verhalen


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

 
 

 
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
phpBB.nl Vertaling