Registreren    Inloggen    Forum    Zoeken    Help

Forumoverzicht » Anders » Quizzen
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 175 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Auteur Bericht
 Bericht Geplaatst: 29 jan 2010, 16:04 
Offline
Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 28 jun 2002, 20:41
Berichten: 6052
Woonplaats: Oegstgeest / Dordrecht
Nosferatu schreef:
Maar natuurlijk, Ramon, zonder Eric Clapton en ook Steve Winwood gaat niets en jouw ter ere beginnen we de eerste ronde met Michael Jackson met of zonder The Jackson five/ the Jacksons?
Dit keer ligt het aan jouw, Ramon. :wink:

Zonder 8)

_________________
Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Afbeelding


Omhoog 
 Profiel  
 
 Bericht Geplaatst: 29 jan 2010, 16:07 
Offline
Die-hard fan
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 apr 2004, 07:16
Berichten: 3432
Woonplaats: Aken ( Duitsland )
Ramon schreef:
Nosferatu schreef:
Maar natuurlijk, Ramon, zonder Eric Clapton en ook Steve Winwood gaat niets en jouw ter ere beginnen we de eerste ronde met Michael Jackson met of zonder The Jackson five/ the Jacksons?
Dit keer ligt het aan jouw, Ramon. :wink:

Zonder 8)OK.

_________________
Mijn strip `De Orkaan´ is weer online!!!
Te lezen op http://suskeenwiske.ophetwww.net


Omhoog 
 Profiel  
 
 Bericht Geplaatst: 02 feb 2010, 17:41 
Offline
Die-hard fan
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 apr 2004, 07:16
Berichten: 3432
Woonplaats: Aken ( Duitsland )
Ik wilde vandaag de uitslag plaatsen, maar krijg om de een of andere reden één pb van de twee niet open.
Mijn excuses hiervoor. Ik heb ook al een berichtje gestuurd naar Ramon. Eventueel kan hij nog wat fruttelen. Als niet, moet de betreffende me opnieuw een pb sturen. :huh?: :ownee:

_________________
Mijn strip `De Orkaan´ is weer online!!!
Te lezen op http://suskeenwiske.ophetwww.net


Omhoog 
 Profiel  
 
 Bericht Geplaatst: 02 feb 2010, 18:11 
Offline
Die-hard fan
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 apr 2004, 07:16
Berichten: 3432
Woonplaats: Aken ( Duitsland )
Het probleem is opgelost en we komen nu tot de finale.

Om het meteen al te zeggen, was de strijd een harde, een verdomd harde!
Er werd tussen de twee geknokt om de punten. :mrgreen:
Toch hebben we een uitslag!
Men kon in het geheel 30 punten halen.

Tweede werd ...... Sal.A. Mander met 24/30 punten! :bier:

Op de eerste plaats dus... Waweb met 26/30 punten!!! :drank: :kus: ( euh, waweb, die kus laat je je maar door je vrouw of vriendin geven! :wink: )

onderstaand vinden jullie weer de antwoorden op de vragen.

Ik hoop, dat jullie er weer plezier aan hadden en zoals reeds vermeld gaat het de volgende keer om muzieklegendes en-helden.

DE FINALE


Ook hier zal ik kriskras door de muziekgeschiedenis der Lage Landen vragen.


1.Racoon!!!
Een band die goed geboerd heeft in het laatste decennium.
Wat was commerciëel gezien hun succesrijkste single? ( 1 Punt )

a. „Blue Days“
b. „Laugh about it!
c.„Love you more“
d.„Close your Eyes“

Antwoord : c. „Love you more“


2.Johannes Heesters is de oudste van Nederlandse bodem afkomstige entertainer. Weet iemand van jullie, hoe oud hij eigenlijk is? ( 1 Punt )

Antwoord : Ondertussen is hij 106 jaar ( * 03.12.1903 ) oud en nog steeds actief ( nou ja, min of meer ) op de bühne.3.De man is zo ca. 2 jaar geleden nog eens opgetreden in Nederland. Het publiek, wat er op afgekomen was is laaiend enthousiast geweest, maar de media reageerde afwijzend!
Niet door zijn falende kwaliteiten, maar eerder door een fout, die hij in zijn lange carriëre gemaakt heeft. Een fout, die vooral bij een deel der bevolking aan bange dagen, verdrukking en uiteindelijk de dood laat denken.
Weet iemand de fout, die Heesters ongeliefd gemaakt heeft? ( 1 Punt )

Antwoord : Wat Heesters in Nederland te horen krijgt, is dat hij met de vijand meegeheuld en dat hij in een concentratiekamp zou hebben opgetreden. Een feit is dat hij nooit tot de NSB of de NSDAP toegetreden. Hij werkte sinds 1936 in Duitsland en was er en is er nog steeds geliefd, tevens is hij in de tijd van de nazi´s in talloze van lichtgewichtfilmpjes opgetreden, waarin niets van propaganda valt te ontdekken. Wel is het zo dat hij in een concentratiekamp geweest is, maar men had hem gezegd, dat het een normaal gevangenis geweest is. Dit is wat hij beweerde en tevens beweert, nee hij zweert zelfs, dat hij nooit daar heeft opgetreden. Hij alleen weet uiteindelijk het antwoord erop.4.In 1974 formeerde zich The Nits in Amsterdam. Zo tegen 1978 verscheen hun eerste plaat met als titel „The Nits“. De muziek van hun werd graag met die Elvis Costello en The Talking Heads vergeleken, maar al met hun tweede plaat uit 1978 werd het duidelijk, dat de groep meer noten op haar zang had. Hoe heette dit tweede album? Was het „Work“, „Tent“ of „New Flat“? ( 1 Punt )

Antwoord : „Tent“


5.De Dijk is ook zo´n groep, die sinds einde jaren 80 de ene succes na de andere heeft. Ze werd opgericht in 1981 in Amsterdam, maar voorheen noemden ze zich …? …. ( 1 Punt )

Antwoord : Stampei


6.Toontje Lager geniet nu cultstatus, ofschoon ze maar in de eerste helft van de jaren 80 maar drie echte hitsingles hadden en dat waren …?... ( 3 Punten mogelijk )

Antwoord :
a. „Net als in de Film“ ( 1982 )
b. „Zoveel te doen“ ( 1983 )
c.„Stiekem gedanst“ ( 1983 )


7.Wat heeft Peter Koelewijn eigenlijk te doen met de band Gompie? Wat voor een wereldhit had die groep en hoe heette het lied? ( 3 Punten mogelijk )

Antwoord : Onder de naam Gompie ( is eigenlijk een café uit Nijmegen ) produceerde Peter Koelewijn een overbekend lied naar de wil van zijn baas van de platenfirma met name „Alice, who´s the f*** is Alice“.


8.Die hit van Gompie was een cover van een bekende groep uit de midden jaren 70. Wat was de naam van die band? ( 1 Punt )

Antwoord : Smokie


9.Een naam, die ook in verbindig staat met Peter Koelewijn is Anneke Grönloh.
Wat had zij met Koelewijn te doen? ( 1 Punt )

„Antwoord : Zij zong in het begin mee in het backgroundkoor van Peter Koelewijn & the Rockets.10.Ook voetballegende Johan Cruijff is gelinkt met de naam Koelewijn. Namen zij samen een plaat op of speelde Koelewijn mee in een allstars-wedstrijd voor een goed doel? ( 1 Punt )

Antwoord : Johan Cruijff nam samen met Koelewijn in 1974 de single „Oei, oei, oei, was me dat een loei“ op.


11.Zo zijn we meteen bij Het Goede Doel.
In 2008 waren ze weer bij elkaar en treden sindsdien weer op, maar waaraan hebben we dat te danken? ( 1 Punt )

a. door een gratis en legaal downloadbaar album.
b. door een golf van nostalgie, waarin bands van de jaren 80 sich weer samendoen
c.of omdat ze het nog eens weten wilden.

Antwoord : a. Door een gratis en legaal downloadbaar album. Dat was zo succesrijk, dat de band weer bijelkaar vond en sinds 2008 weer tourt.12.Ria Valk kennen velen beter als als tv-presentatrice en als actrice, maat toch was haar eerste liefde de muziek en dan niet de klassieke muziek van Beethoven, Grieg, Mozart of Chopin.
Met welk soort van muziek begon haar carriëre? ( 1 Punt )

Antwoord : de oude rock ´n roll, nu beter bekend als rock-a-billy.


13.Blijven we nog even in de goede oude tijd van weleer. Een andere band is Corry en de Rekels. De leadzangeres was Corry Konings. Toen ze op 17jarige leeftijd ontdekt werd in 1968 werkte ze als kapster en was al twee jaar lid van de groep De Mooks. De lokale platenhandelaar maakte iemand attent op haar vokale kwaliteiten. Deze iemand was toen al erg succesvol, heeft een baard en daagde Johann Vlemmix en Albert Heyn voor de rechter vanwege het gebruik van de Wuppies in het WK-jaar in 2006. Wie was de ontdekker van Corry Konings? ( 1 Punt )

Antwoord : Pierre Kartner alias Vader Abraham14.We landen nu bij de Amsterdamse band Moke. Wie naar de bovenstaande vraag kijkt, kan denken waarom.
De gitarist van de band Phil Tilly stapte onlangs in het huwelijksbootje met een DJ!!! Wie was dat? ( 1 Punt )

Antwoord : Met de DJ Annemieke Schollaardt


15.Tröckener Keks is een band uit Amsterdam, die begon in 1980 en hadden in het begin wat voor een soort muziek? ( 1 Punt )

a. Symphonic Rock
b. New Wave
c. Heavy Metal
d. PunkRock
e. HardRock
f. FunkRock
g. DiscoStomp
h. Soul

Antwoord : d. PunkRock16.Is er een link met Tröckener Keks en een van de vele bovengenoemde groepen en als ja met welke?

Antwoord : Ja, want de gitarist van Moke Phil Tilly was bij Tröckener Keks ook de gitarist.17.Tröckener Keks is een verbasterde begrip afkomstig uit de Duitse taal en staat waarvoor? ( 1 Punt )

Antwoord : letterlijk vertaald `droog koekje´, maar eigenlijk is het een knoeihard koekje, nauwelijks om door te bijten en dus geen bisquit. Eerder geschikt om een ruit stuk te smijten! :wink:18.Wat linkt de Heideroosjes uit het kerkdorp Horst in Limburg met de cabarettist en conferencier Urbanus? ( 1 Punt )

Antwoord : Urbanus had eens tijdens een conference spottend beweerd, dat hij een lied geschreven voor de Limburgse hardrockformatie … De Heideroosjes.! Daar hebben de jongens dan de naam van hun band afgeleid.


19.Einde 2005 speelden De Heideroosjes een aantal van concerten onder een een andere naam, nl. De Ramroosjes en dat was ter ere van een bekende punkband, waarvan voor ongeveer een jaar een van de leden gestorven was.
Over welke band en lid heb ik het? ( 2 Punten mogelijk )

Antwoord : Het was Johnny Ramone van de groep The Ramones, die in september 2004 aan kanker overleed.


20.Met Sef heeft Dio in einde 2008 het hiphoplied „Tijdmachine“ uitgegeven, wat begin 2009 een grote hit werd. Uit welk album kwam dit? ( 1 Punt )

Antwoord : „Rock´nRoll“


21.„( Tuintje ) in mijn hart“ was midden 2009 DE zomerhit! … Maar met welke artiest had Jantje Smit weer een hit? Hoe heet de Surinaam? ( 1 Punt )

Antwoord : Damaru

22.De andere zomerhit was „Slaap lekker ( Fantastig toch )“. … Maar van wie is die ook alweer?
( 1 Punt )

Antwoord : Diggy Dey ft. Erica de Roovere


23.Mmmh!!!
Een lied, wat niet tot de roem van de Neerlandse popmuziek bijgedragen heeft in 2002 is... „Kutmarokkanen??!“
In de media van o.a. Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk e.v.a. ( zij zijn echter ook geen buitenbeentjes in omgang met allochtonen, daar vanaf gezien!!! ) werd na het verschijnen van dit lied over het verval van de multiculturele gezelschap van de Nederlanders gesproken!
Dit is eigenlijk belachelijk, want het probleem zit diep, want de Nederlanders zijn eigenlijk tolerant, zelfs héél tolerant, maar ergens moet het ophouden!
Dat is het credo, wat men tot nu toe door o.a. Pim Fortuyn en Geert Wilders overduidelijk hoort of gehoort heeft.
...Maar dat wil ik eigenlijk niet weten! Belangrijk is voor mij, wie dit lied uitgebracht heeft? ( 1 Punt )

Antwoord : De rapper Raymzter


24.Lange Frans heeft ook een smet op zijn CV als ambassadeur tegen zinloos geweld. Welke? ( 1 Punt ) ( Jammer genoeg!!!! )

Antwoord : Tijdens een optreden gooide een scholier een ijsklontje tegen zijn hoofd. Woedend sprong Lange Frans van het podim en sloeg willekeurig op een scholier in. Deze bleek ook nog niet eens de dader geweest te zijn. Als gevolg daarvan mocht hij niet in 2006 op het Bevrijdingsfestival Haarlem optreden.


25.Als laatste vraag duiken we toch nog eens de geschiedenis in.
We landden in het jaar 1975 met de The Eurovision Song Contest en Teach-In won het met de song „Ding-a-Dong“.
Daarna heeft deze band niet lang daarna in Nederland een hit gehad met een van de klassiekers uit de musicalgeschiedenis van Hollywood, nl. met een uit de eerste helft van de jaren 50 met Gene Kelly in de hoofdrol. ( 1 Punt )

Antwoord : „Singing in the rain“

_________________
Mijn strip `De Orkaan´ is weer online!!!
Te lezen op http://suskeenwiske.ophetwww.net


Laatst bijgewerkt door Nosferatu op 09 aug 2010, 17:02, in totaal 3 keer bewerkt.

Omhoog 
 Profiel  
 
 Bericht Geplaatst: 02 feb 2010, 18:16 
Offline
Suske en Wiske Megafan
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 10 maart 2008, 19:04
Berichten: 223
Woonplaats: Sharphill
Fijne Quiz en zeer goed opgesteld allemaal. En niet eens de meest voor de handliggende vragen maar de muziek van de lage landen tot op het bot uitgemergeld. TOP!!

_________________
Afbeelding


Omhoog 
 Profiel  
 
 Bericht Geplaatst: 02 feb 2010, 18:28 
Offline
Die-hard fan
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 apr 2004, 07:16
Berichten: 3432
Woonplaats: Aken ( Duitsland )
waweb schreef:
Fijne Quiz en zeer goed opgesteld allemaal. En niet eens de meest voor de handliggende vragen maar de muziek van de lage landen tot op het bot uitgemergeld. TOP!!:oops: :oops: :oops:

Danke! :oops:

_________________
Mijn strip `De Orkaan´ is weer online!!!
Te lezen op http://suskeenwiske.ophetwww.net


Omhoog 
 Profiel  
 
 Bericht Geplaatst: 02 feb 2010, 18:52 
Offline
Suske en Wiske kenner
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 aug 2007, 09:15
Berichten: 518
Woonplaats: Denekamp
Gefeliciteerd Waweb! :-D Netjes gedaan.
Volgend jaar ga ik er weer voor.

En Nosferatu: mooie muziek quiz, de finale vragen waren taai en een mooie uitdaging.
Super gedaan! :D
Schrijf me maar vast in voor de volgende muziekquiz, ik heb de smaak te pakken. Hihi. :-D

_________________
www.http://michielziet.wordpress.com/de-verhalen/


Omhoog 
 Profiel  
 
 Bericht Geplaatst: 02 feb 2010, 19:34 
Offline
Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 16 maart 2004, 15:08
Berichten: 3906
Woonplaats: Dongen
Van harte gefeliciteerd Waweb met het winnen van deze quiz. Ook weer een geweldige score deze finale, waarbij ik op bijna geen enkele vraag het antwoord wist. Het was dus een close-call met Michiel die maar twee punten minder had. Michiel, je hebt het ook heel goed gedaan in de finale.

Alain wil ik nogmaals bedanken voor het organiseren voor de quiz. Ik lag er dan wel halverwege uit, maar het was nog altijd een plezier om te volgen en ook ik zal de volgende keer weer meedoen. Dan wil ik nog wel suggesties doen voor legendes, zoals: Abba, Bryan Adams, Duran Duran, George Michael, Meat Loaf, REM en Roxette


Omhoog 
 Profiel  
 
 Bericht Geplaatst: 06 feb 2012, 19:10 
Offline
Die-hard fan
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 apr 2004, 07:16
Berichten: 3432
Woonplaats: Aken ( Duitsland )
Hallo aan iedereen van dit forum,


Mmh, ik lag dus juist in een van mijn beweringen van toen! :D

Caro Emerald is `HOT´ in de rest van Europa geworden!!!! :mrgreen:

Wie weet, ook in de rest van de wereld! :wink:

_________________
Mijn strip `De Orkaan´ is weer online!!!
Te lezen op http://suskeenwiske.ophetwww.net


Omhoog 
 Profiel  
 
 Bericht Geplaatst: 08 feb 2012, 22:35 
Offline
Suske en Wiske kenner
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 aug 2007, 09:15
Berichten: 518
Woonplaats: Denekamp
Je had voorspellende gaven Nosferatu, en de rest van de wereld komt ook wel. :-D Ik begreep dat een van haar liedjes in een Amerikaanse serie wordt gebruikt, dus het kan heel snel gaan. :-)

_________________
www.http://michielziet.wordpress.com/de-verhalen/


Omhoog 
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
 
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 175 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Forumoverzicht » Anders » Quizzen


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

 
 

 
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
phpBB.nl Vertaling